Intrebari Frecvente
De ce am nevoie de a incepe cursul de scrima?
Doar de un echipament sportiv de sala (pantofi de sport, tricou, pantaloni sport si un prosop, nu uitati de o sticla de apa)
Care este varsta de la care pot incepe cursul de scrima?
Academy Children's Future Fencing ofera cursuri pentru copii incepând cu varsta de 4 ani. Daca esti sanatos nu exista nici o limita superioara de varsta. Daca ai fost fascinat de sabii sau de a te duela, te rugam sa vii sa incerci.
Este greu acest curs de scrima?
Cursul de baza este relativ usor. Se vor invata pozitiile de baza si notiuni de scrima, cu toate aceste cunoasterea acestui sport ar putea fi o adevarata provocare.
Doare lovitura din scrima?
Loviturile in scrima nu sunt dureroase cum erau in trecut, echipamentul ultramodern de protectie este eficient si face ca loviturile primite de un scrimer sa fie amortizate pana la un "click" de mouse.
Ce calitati fac un scrimer bun?
Toate calitatile unui om normal. Dintre toate aceste vom enumera dor cateva. Fizicul, partea de fitness, sistemul cardiorespirator si cardiovascular. Alte calitati care pot fi exploatate prin scrima sunt rezistenta (forta exploziva, numarul de repetari al unor actiuni tehnico-tactice), dexteritate si flexibilitate. Timpul de reactie este foarte important.
Pe plan mental, un scrimer trebuie sa poata se se adapteze in conditiile de maxima atentie, cu o minte buna pentru strategie si tactica. Pe plan psihologic, el trebuie sa fie capabil de a mentine concentrarea si la nivel emotional (conditii intense de lupta). Orice trasatura a oricarui corp uman poate avea particularitatile sale in practicarea acestui sport.
Cat dureaza sa devii bun?
Se spune ca este nevoie de doua vieti pentru a deveni un maestru in scrima. Timpul de a stapani arta de a manui una dintre cele 3 arme ale acestui sport se intinde de la cateva luni la cativa ani. Unii sportivi pot incepe concurenta dupa 6 luni de zile dar sa nu ne asteptam ca ei sa si castige orice asalt cu orice adversar. Abia dupa 2-3 ani putem spune ca suntem pregatiti de competitii - "acum mintea este libera sa ia in considerare strategia". Progresul poate fi rapid sau lent in functie de aptitudinile scrimerului, devotamentul, calitate de instruire si varsta de la care incepe instruirea.Un progres rapid necesita cel putin doua cursuri/saptamana si concursuri regulate impotriva unor scrimeri superiori ca pregatire.
Cum imi pot imbunatati tehnica fara ajutorul maestrului?
Este foarte usor sa se dobandeasca obiceiuri proaste si tehnica de "saraci" daca nu aveti indrumarea unui maestru de scrima in cauza, antrenor sau scrimer (colegi). Pentru imbunatatirea tehnicii d-voastra, fara discutie, coaching-ul de calitate este intotdeauna cea mai buna investitie.
De ce sa alegi Scrima?
Scrima este o discilina sportiva care solicita complex organismul sportivului avand efecte importante asupra dezvoltarii indemanarii, vitezei, fortei, rezistentei, orientarii rapide, hotararii, simtul ritmului si al timpului, pune la incercare vointa si fantezia scrimerului, intareste spiritul de lupta, capacitatea de concentrare si reactionare in situatiile diferite din lupta.
Numeroase studii longitudinale efectuate in diverse tari ale lumii si in tara noastra arata ca indicatorii dezvoltarii fizice si psiho-motrice la scolarii care practica exercitiile fizice si sportul zilnic sunt superiori celor inregistrati la scolarii care se limiteaza la orele de sport din scoala . Astfel practicarea scrimei de copii scolari aduce urmatoarele beneficii dezvoltarii fizice si psihice ulterioare:
dezvoltare fizica armonioasa
- dezvoltarea pricipalele calitati motrice: viteza, forta, rezistenta, indemanare si suplete
- disciplinarea copilului
- cresterea puterii de concentrare si implicit obtinerea unor rezultate bune la invatatura
- dezvoltarea abilitatilor motrice
- invatarea copilului cu luarea unor decizii rapide, in acest fel copilul va deveni mai rezistent la stresul scolar ,mai sociabil, adaptandu-se mai usor mediului, mai rezistent la diverse afectiuni prin cresterea imunitatii.
Prin practicarea acestei ramuri sportive de la nivel de cursant la nivel de performanta, putem concluziona dezvoltare principalelor calitati ale unui bun scrimer:
- capacitatea de a alege in mod rapid, intr-o situatie creeata de el sau de adversar, cel mai just procedeu de atac, de contraatac sau de aparare;
- obijnuinta de a sti sa aleaga si sa creeze momentul cel mai potrivit pentru a lovii adversarul-simtul timpului;
- viteza de executie a actiunilor care cer forta;
- precizie in atac, contraatac si aparare, siguranta si incredere in actiuni proprii, care pretind o cunoastere temeinica a tehnicii;
- rezistenta specifica;
- simtul distantei-obisnuinta de a aprecia exact distanta fata de adversar;
- calmul care da posibilitatea scrimerului sa studieze atent actiunea adversarului, sa-si marcheze propriile intentii si sa actioneze atat in atac cat si in aparare, la timpul potrivit, folosind procedeele adecvate;
- aprecierea situatiilor creeate in timpul luptei, care va servi la modificarea planului de actiune initial, la interventiile cele mai inspirate in conducerea luptei;
- rabdare si vointa, sportivul trebuie sa urmareasca perseverent realizarea "planului sau de lupta".
Getting Started
It's easy to get started creating your website. Knowing some of the basics will help.
What is a Content Management System?
A content management system is software that allows you to create and manage webpages easily by separating the creation of your content from the mechanics required to present it on the web.
In this site, the content is stored in a database. The look and feel are created by a template. Joomla! brings together the template and your content to create web pages.
Logging in
To login to your site use the user name and password that were created as part of the installation process. Once logged-in you will be able to create and edit articles and modify some settings.
Creating an article
Once you are logged-in, a new menu will be visible. To create a new article, click on the "Submit Article" link on that menu.
The new article interface gives you a lot of options, but all you need to do is add a title and put something in the content area. To make it easy to find, set the state to published.
Template, site settings, and modules
The look and feel of your site is controlled by a template. You can change the site name, background colour, highlights colour and more by editing the template settings. Click the "Template Settings" in the user menu.
The boxes around the main content of the site are called modules. You can modify modules on the current page by moving your cursor to the module and clicking the edit link. Always be sure to save and close any module you edit.
You can change some site settings such as the site name and description by clicking on the "Site Settings" link.
More advanced options for templates, site settings, modules, and more are available in the site administrator.
Site and Administrator
Your site actually has two separate sites. The site (also called the front end) is what visitors to your site will see. The administrator (also called the back end) is only used by people managing your site. You can access the administrator by clicking the "Site Administrator" link on the "User Menu" menu (visible once you login) or by adding /administrator to the end of your domain name. The same user name and password are used for both sites.
Learn more
There is much more to learn about how to use Joomla! to create the website you envision. You can learn much more at the Joomla! documentation site and on the Joomla! forums.
Academia de Scrima pentru Copii 2010
Academia de scrima pentru copii "Academy Children's Future Fencing" este destinata atat copiilor, cat si adolescentilor - tuturor tinerilor ce vor sa cunoasca secretele din arta scrimei.
Academia de scrima pentru copii este un loc unde copii si adolescentii pot descoperi unul dintre sporturile cele mai incitante si provocatoare, precum si o casa pentru campioni, o casa pentru o viitoare medalie Nationala sau, de ce nu, o medalie Olimpica.
Obiectivele Academiei de scrima pentru copii sunt: initierea cursantilor in arta scrimei, socializarea prin scrima intr-un mod recreativ, introducerea cursului de scrima ca o activitate fizica placuta, organizarea de tabere si excursii.